Cinemora maakt een ‘cinematische trouwfilm’ voor Jan-Henk & Arinda

Videograaf Woudenberg: Het aanstaande bruidspaar Jan-Henk en Arinda zijn op een avond in januari 2020 bij mij op bezoek geweest om kennis te maken. Het was erg gezellig en uiteindelijk hebben ze besloten om hun trouwfilm door Cinemora te laten maken.

Trouwen tijdens de corona-pandemie

We zijn een paar maanden verder en het is donderdag 7 juli 2020. Er is de afgelopen maanden veel gebeurt. De corona-pandemie heeft voor veel bruidsparen roet in het eten gegooid. Gelukkig zijn de beperkende maatregelen momenteel wat afgezwakt en kan het huwelijk van Jan-Henk en Arinda doorgaan.

Klaarmaken en de ontmoeting

De wekker gaat vandaag om 5.30 uur en twee tellen later sta ik voor het raam naar buiten te kijken. De lucht is grijs en het regent een beetje. Niet het weer dat je verwacht in juli.
Maar niet getreurd, het is vandaag de trouwdag van Jan-Henk en Arinda dus een uur later ben ik onderweg naar Veenendaal. Hier staat Jan-Henk al bijna klaar en als de bloemist geweest is, kan hij vertrekken.
Ik ga hem vlug achterna om de voorbereidingen van de bruid in Woudenberg te filmen. Even later arriveert Jan-Henk en wanneer hij heeft aangebeld, zien bruid en bruidegom elkaar voor het eerst in hun trouwkleding.

Foto- en videoreportage bij de Weistaar

Vanwege het slechte weer heeft het bruidspaar besloten om voor de foto- en videoreportage niet naar Kasteel de Schaffelaar in Barneveld te gaan, maar naar de Weistaar in Maarsbergen. Hier zal straks ook het burgerlijk huwelijk worden voltrokken, dus we zijn meteen op locatie.
Gelukkig is het even droog. In een veldje achter de Weistaar, waar oorspronkelijk de ceremonie was gepland, poseert het bruidspaar vrolijk voor de camera.
Na een uurtje beginnen de eerste daggasten te arriveren en trekt het bruidspaar zich even terug zodat ze straks ‘une grande entree’ kunnen maken.

Trouwceremonie en lunch

Alle daggasten staan netjes opgesteld en vol spanning te wachten op het bruidspaar. In de verte klinkt het karakteristieke geluid van een naderende Porsche en onder luid applause arriveert het bruidspaar. De ambtenaar van de burgerlijke stand neemt hen mee naar binnen en als iedereen zit, begint de plechtigheid. Na het Ja-woord, het wisselen van de ringen en het tekenen van de akte zijn Jan-Henk en Arinda voor de wet getrouwd.
Hierna staat de reportage van de daggasten met aansluitend de lunch op de planning. Iedereen laat zich het eten goed smaken en er heerst een ontspannen sfeer. Na verloop van tijd wordt iedereen verzocht om naar de kerk in Scherpenzeel te gaan waar het bruidspaar een zegen over hun zojuist gesloten huwelijk zal vragen.

Voor mij zit het filmen er op en ik ga snel naar huis om deze ‘Same Day Edit’ te monteren. Omdat het bruidspaar vanwege het corona-virus hun gastenlijst drastisch moest inkorten, konden de gasten die waren afgevallen, toch meegenieten met het bruidspaar en hun trouwdag.

Tags: Cinematische Trouwfilm, Trouwfilm Woudenberg, Videograaf Veenendaal, Videograaf Woudenberg, Videograaf Scherpenzeel, Videograaf Maarsbergen, Videograaf Gelderland, Videograaf Utrecht