Ondanks corona maakt Cinemora prachtige trouwfilm

Videograaf Stolwijk: Rick en Teunita hebben Cinemora uitgenodigd om hun huwelijk te filmen.
Daarom leg ik vandaag om precies 5.45 uur een grote trolley, vol professionele filmapparatuur, achter in mijn auto. Nog een banaantje en een krentenbolletje voor onderweg en ik vertrek richting Stolwijk.

Voorbereidingen en ontmoeting in Stolwijk

Op de weg is het erg rustig. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de zomervakantie en het thuiswerkadvies in verband met de Corona-pandemie.
De zon schijnt en de vogels fluiten. Het belooft een heerlijke dag te worden om te trouwen. Eenmaal aangekomen bij het ouderlijk huis van Teunita in Stolwijk, blijkt dat Teunita al bijna klaar is. En dat is maar goed ook wat in de verte klinkt het grommende geluid van heel veel pk’s. Rick is in aantocht!
In no-time staat hij voor de deur en dan zien bruid en bruidegom elkaar vandaag voor het eerst. Dit is altijd een bijzonder moment en na wat gedronken te hebben, gaan we op pad voor de foto- en videoreportage.

Overtuin van Bisdom van Vliet in Haastrecht

Het bruidspaar heeft als locatie voor de reportage gekozen voor de Overtuin van Bisdom van Vliet. Deze prachtig aangelegde tuin heeft een eeuwenoude geschiedenis en de serene rust voelt weldadig aan. Het bruidspaar poseert vrolijk voor de camera’s en veel te snel is dit moment voorbij. Terwijl we terug rijden naar Stolwijk stoppen we nog even langs het kanaal om wat shots met de Boezemmolen op de achtergrond te schieten. Bij het ouderlijk huis van de bruid staan de daggasten al klaar om het bruidspaar te verwelkomen.

Het burgerlijk huwelijk

Als alle gasten in de garage hebben plaatsgenomen, kan de ceremonie beginnen. Als eerste komt de bruidegom binnen, gevolgd door de bruid die door haar vader wordt weggegeven. De ambtenaar begint met zijn speech en na het persoonlijke deel verzoekt hij het bruidspaar om op te staan. Na het Ja-woord, het wisselen van de ringen en het tekenen van de trouwakte, zijn ze officieel man en vrouw.
Het bruidspaar verlaat de garage en snijdt buiten de bruidstaart aan. Ook worden er foto’s van alle aanwezigen gemaakt met aansluitend de kerkelijke inzegening.

Receptie bij Ross Lovell

Deze feestelijke dag wordt voortgezet en afgesloten bij Ross Lovell in Krimpen aan de IJssel. Bij deze voormalige korenmolen, liggend aan het water, wordt er op het bruidspaar getoost. ’s Avond is er, in verband met de geldende corana-maatregelen, een bescheiden receptie.

Tags: Cinematische Trouwfilm, Trouwfilm Stolwijk, Videograaf Stolwijk, Videograaf Krimpen aan de IJssel, Videograaf Haastrecht, Videograaf Zuid-Holland