Cinemora legt tijdens Corona-pandemie trouwdag professioneel op video vast

Trouwfilm Lunteren: Het is kwart voor 7 en ik sta onder aan de voet van de Lunterseberg. De zon schijnt al volop en de vogels tsjilpen vrolijk. Wat een heerlijke dag vandaag. Ik pak mijn camera en ga op zoek naar de bruid. Deze is gelukkig snel gevonden. De kapster / visagiste is nog bezig en terwijl ik dit aan het filmen ben, wordt de trouwjurk in de tuin gehangen. In het vroege zonlicht is dit een plaatje wat ik snel op video vastleg.
Hierna ga ik naar de bruidegom die ook in Lunteren woont. Na een kleine tien minuten is hij klaar om te vertrekken en rijden we naar het ouderlijk huis van de bruid.

Ontmoeting en videoreportage op de Edese heide

Wanneer we bij het ouderlijk huis van Elma zijn aangekomen, mag Maurits in de tuin gaan staan. Met zijn rug richting het huis ziet hij niet dat de bruid helemaal in haar nopjes is als ze hem ziet staan. Langzaam loopt ze naar hem toe en dan volgt er een spontane ontmoeting. Hierna worden bruid en bruidegom door familie geïnspecteerd en dan vertrekken we naar Ede voor de foto- en videoreportage.
Het is een prachtig natuurgebied en loslopende runderen en paarden decoreren regelmatig de vastgelegde beelden. Met het stralende bruidspaar en het heerlijke weer is het een feestje om hier te mogen zijn.

Burgerlijk huwelijk en een tochtje in de trouwkoets

Na de reportage keren wij weer terug naar Lunteren waar de daggasten zich bij het ouderlijk huis van de bruidegom verzameld hebben. Hier staat ook een tent klaar waar zometeen de ceremonie zal plaatsvinden. Het bruidspaar komt aanrijden en wordt ontvangen met een luid applause. Alle aanwezigen nemen plaats in de tent. Als eerste komt de bruidegom aan de arm van zijn moeder waarna de bruid volgt aan de arm van haar vader. Zo wordt ze symbolisch weggegeven en na het Ja-woord zijn bruid en bruidegom man en vrouw.
Na de huwelijksceremonie komt er een trouwkoets aanrijden. Het bruidspaar mag hier een tochtje in maken en krijgen onderweg van alles toegestopt. Het is een ritje dat het bruidspaar niet snel zal vergeten!

Lunch, kerkelijke inzegening en aansnijden bruidstaart

Voor de lunch moeten we in Kootwijkerbroek zijn. Iedereen laat zich het eten en drinken goed smaken. Waneer alle hongerige magen zijn gevuld, gaan we naar de kerk in Wekerom. Hier vraagt het bruidspaar een zegen over hun zojuist gesloten huwelijk. Als het bruidspaar en hun gasten uiteindelijk weer in Kootwijkerbroek zijn aangekomen, is iedereen wel weer toe aan een stukje taart. Gelukkig staat deze al klaar om door het bruidspaar aangesneden te worden.

Sfeervolle trouwfilm

Het bruidspaar en hun gasten gaan hierna aan tafel voor het diner. Voor mij zit de dag er op. Nog nagenietend rij ik naar huis met in de koffer een grote hoeveelheid geschoten beelden.

Tags: Cinematische Trouwfilm, Trouwfilm Lunteren, Videograaf Lunteren, Videograaf Wekerom, Videograaf Ede, Videograaf Kootwijkerbroek, Videograaf Gelderland