Trouwfilm Barneveld: van buren naar echtpaar

Trouwfilm Barneveld: Jarenlang waren ze buren; vandaag gaan ze trouwen! Een heel bijzondere dag voor Louis & Henrieke!
Als videograaf ben ik gevraagd om hier een mooie trouwfilm van te maken. En ’s avonds mocht ik iedereen verrassen met een uiterst geslaagde ‘Same Day Edit’.

De dag begint

Het is vier uur in de ochtend als de wekker af gaat. Half verdoofd rol ik mijn bed uit en kijk naar buiten. Vanuit de lucht knipoogt een sterretje. Ik knipoog terug en hoop dat het een mooie dag gaat worden.
Een uur later leg ik alles wat ik nodig heb om een trouwfilm te kunnen maken in de auto en rij richting Barneveld. Het is ongeveer 45 minuten rijden en Henrieke rekent er op dat ik er om zes uur ben. Uiteraard wil ik haar niet teleurstellen. Daarom parkeer ik exact tien minuten te vroeg mijn auto voor het huis van de bruid.
De kapster is al aanwezig en niet veel later komt ook de fotograaf aan. Een hele drukte op dit vroege uur maar gelukkig is de bruid wel wat gewend. Zodra ze haar mooie trouwjurk aan heeft, loop ik met de fotograaf naar de bruidegom die slechts honderd meter verderop woont. En een kwartiertje later lopen we weer terug om de ontmoeting vast te leggen.

Foto- en videoreportage Radio Kootwijk

Na de ontmoeting rijden we naar Radio Kootwijk. Het bruidspaar heeft deze prachtige locatie speciaal uitgekozen om hier hun trouwreportage te maken.
De rit duurt een half uur waarbij we veel door de bossen rijden. Maar wanneer we het bos achter ons laten en het terrein van Radio Kootwijk op rijden, baad het imposante gebouw in het zonlicht. Schitterend!
De strakblauwe lucht levert vaak adembenemende beelden op en ook de omliggende heide staat er bijzonder mooi bij. We gaan ook nog even in het gebouw wat karakteristieke plaatjes schieten en veel te snel is de tijd om. We moeten weer terug naar Barneveld want de daggasten wachten op het bruidspaar.

Ontvangst daggasten en trouwceremonie

Het is inmiddels tien uur en de daggasten staan keurig opgesteld om het bruidspaar te ontvangen. Na de ontvangst begint de trouwceremonie. De ambtenaar houdt een korte maar krachtige speech waarna hij het bruidspaar verzoekt om op te staan. Dan vraagt hij als eerste aan Louis: “Louis, neem jij Henrieke aan tot je wettige echtgenote en beloof je trouw alle plichten te zullen vervullen die de wet aan de huwelijkse staat verbindt. Wat is daarop jouw antwoord?” Tot ieders opluchting antwoord Louis met een volmondig “Ja!”.
Vervolgens stelt de ambtenaar de vraag aan Henrieke: “Henrieke, neem jij Louis aan tot je wettige echtgenoot en beloof je trouw alle plichten te zullen vervullen die de wet aan de huwelijkse staat verbindt. Was is daarop jouw antwoord?” En ook Henrieke beantwoord deze vraag gelukkig met een “Ja!”.
Hierna bekrachtigd de ambtenaar het Ja-woord met een hamerslag en schuift Louis de ring om de vinger van Henrieke. Henrieke doet hetzelfde bij Louis waarna ze allebei de trouwakte ondertekenen. Vanaf dit moment zijn ze officieel man en vrouw.

Lunch en reportage met de daggasten

De ceremonie is afgelopen. Als verrassing krijgt het bruidspaar twee witte duiven aangeboden die ze los mogen laten. Het volgende punt op de planning is de reportage met de daggasten. Gelukkig gaat dit allemaal heel vlot en kan iedereen daarna in alle rust genieten van een kopje koffie en belegde broodjes. Vervolgens gaat het bruidspaar naar de kerk om een zegen te vragen over hun huwelijk.

Same Day Edit en bruidstaart

Terwijl het bruidspaar in de kerk is, ga ik alvast naar de Weistaar in Maarsbergen. Omdat ik nu even niet hoef te filmen, begin ik alvast met de montage van de ‘Same Day Edit’. Wanneer ik halverwege ben, komt het bruidspaar met hun daggasten aan. Na de toost en felicitaties snijden ze samen de bruidstaart aan. Hierna monteer ik het laatste gedeelte van de ‘Same Day Edit’ en laat het bruidspaar alvast het resultaat zien. Ze zijn allebei erg onder de indruk van de schitterende beelden en de vlotte montage.

Voor mij zit de dag er nu op. Ik bedank het bruidspaar en wens hen veel liefde en geluk toe.
Met een voldaan gevoel rij ik naar huis. Het was echt een mooie dag!

Tags: Cinematische Trouwfilm, Same Day Edit, Trouwfilm Barneveld, Videograaf Barneveld, Videograaf Kootwijk, Trouwfilm Kootwijk, Radio Kootwijk, Videograaf Gelderland