Betoverend en adembenemend

Trouwfilm met drone

Certificaat EU Dronebewijs A1-A3
Certificaat EU Dronebewijs A1-A3
RDW EU Vliegbrevet A1-A3
RDW EU Vliegbrevet A1-A3
Certificaat EU Dronebewijs A2
Certificaat EU Dronebewijs A2
RDW EU Vliegbrevet A2
RDW EU Vliegbrevet A2

Gecertificeerd drone piloot - DJI Mavic Pro Drone voor trouwfilmGecertificeerd drone piloot
Om met een drone te mogen vliegen, is op Europees niveau geregeld dat de piloot (operator) gecertificeerd is. Deze certificering houdt in dat de piloot, naast de benodigde theorie, ook voldoende praktijkervaring (vlieguren) heeft. Zo moet de piloot op de hoogte zijn van de geldende regels, kaart kunnen lezen en het weer in kunnen schatten.
Zoals jullie hierboven kunnen zien, heb ik alle benodigde certificeringen behaald en ben ik in het bezit van een geldig vliegbewijs voor mijn drone.

Wanneer mag je niet vliegen met een drone
Helaas komen er, ondanks dat ik al de benodigde certificaten heb, veel regels kijken bij het vliegen met een drone. Zo mag er bijvoorbeeld niet gevlogen worden boven een groep mensen, in de buurt van (spoor)wegen of in de buurt van (militaire) luchthavens. Daarnaast kan ik niet vliegen in het donker, met regen, harde wind of sneeuw.

Benieuwd of ik op jullie trouwlocatie mag vliegen?
Op deze kaart kunnen jullie dat zelf checken! Rood betekent dat er niet gevlogen mag worden en geel betekent dat er tijdelijke restricties gelden. In paars gebied mag ik wel vliegen, maar niet hoger dan 30 meter.

Inzet van de drone
Uiteraard ben ik een groot liefhebber van de drone. Beelden vanuit de lucht zijn fascinerend en geven jullie trouwfilm een extra dimensie. Daarom neem ik hem altijd mee en ik zet hem met plezier in waar dit mogelijk is. Bijvoorbeeld op jullie trouwlocatie of van jullie tijdens de fotoshoot!